Retourneren

Het personaliseren van jouw sobbo is een kwestie van uitproberen wat jouw lichaam nodig heeft en slapen op sobbo kan even wennen zijn. Natuurlijk kan je binnen de bedenktijd van 30 dagen besluiten dat het kussen niet bij je past. Dan kan je hem terugsturen. Als je o.v.v. je ordernummer mailt naar contact@sobbo.eu sturen we je een retourlabel. We willen dit makkelijker voor je maken, daarom werken we hard aan een geautomatiseerd retoursysteem.

De kosten voor het retourneren kunnen we helaas niet vergoeden en we leggen graag uit waarom. Als jij jouw sobbo terug stuurt moeten we een groot deel van het product afbreken, omdat we dit niet meer kunnen verkopen (denk aan de kussensloop en het tijk). We vinden het namelijk belangrijk dat onze klanten een nieuw, hygiënisch product ontvangen. Materiaal verspillen doen we liever niet omdat duurzaamheid een van onze belangrijkste waarden is. Daarom proberen we de afgebroken grondstoffen te recyclen, toch gaat er helaas altijd wat verloren. Met dit retourbeleid hopen we te voorkomen dat klanten sobbo zomaar bestellen en weer retourneren (helaas gebeurt dit veel als mensen online winkelen), maar dit alleen doen als er echt interesse is.

Misschien vind je het fijn om te weten dat 96% van onze klanten blij is met sobbo en dus geen retourkosten maakt :)

Retourneren kost € 7,50. We trekken dit bedrag af van je aankoopbedrag. Je bent natuurlijk ook van harte welkom om het pakket zelf langs te brengen bij ons atelier in Arnhem.