Over ons

Hoi, leuk dat je hier bent!

Wij zijn Quinten en Lorraine. Al twaalf jaar een stel en sinds we sobbo twee jaar geleden startten ook businesspartners. We willen je graag vertellen hoe sobbo ontstond en waarom wij slaap en duurzaamheid zo belangrijk vinden.

Het begon allemaal een jaar of drie geleden. Ik (Quinten) had al jaren nek- en rugklachten, maar nu werd het zo erg dat ik er ‘s nachts door wakker lag en overdag mezelf niet meer was. Ik ging op zoek naar een oplossing. Door grondig onderzoek kwam ik bij een boekweitkussen terecht. Na een paar nachten slapen op dit kussen was ik enthousiast en verbaasd tegelijk. Het werkte! En dit zou zoveel mensen kunnen helpen, waarom kende niemand in mijn omgeving dit concept?!

Intussen was ik (Lorraine) bezig met het laatste jaar van mijn fashion design opleiding aan het Amsterdam Fashion Institute. Ik leerde over de negatieve impact van het bedrijfsleven en specifiek fast fashion op mensen en het milieu. Als ‘designer van de toekomst’ heb ik de verantwoordelijkheid hier iets aan te doen. Dit inspireerde me enorm, maar het frustreerde ook. De mogelijkheden om een bedrijf in de modewereld volledig duurzaam te runnen waren namelijk beperkt. Toen Quinten lyrisch vertelde over de effecten van zijn kussen zag ik direct mogelijkheden: dit product kan compleet duurzaam gemaakt worden.

Zo vielen alle puzzelstukjes op zijn plek, bleken we elkaar ook op zakelijk gebied goed aan te vullen en werd het idee voor sobbo geboren. We verdiepten ons samen in het belang van slaap en werden nóg enthousiaster. Slaap is zo belangrijk om de beste versie van jezelf te kunnen zijn. En alleen dan kan je goed voor jezelf, maar ook voor anderen en de aarde zorgen. sobbo was in onze ogen een geweldige kans om zowel direct als op grote schaal mensen te helpen om zich fijner te voelen.

We willen met sobbo meer doen dan een mooi product leveren waarmee je je gezondheid kan verbeteren. Onze droom is om een inspiratiebron te zijn en onze grenzen te blijven verleggen op het gebied van product ontwikkeling en duurzaamheid. De wereld zou nog een stuk mooier zijn als we allemaal ons steentje bijdragen en elkaar helpen waar we kunnen. Daar geloven we allebei sterk in. Jij ook?

Liefs,

Quinten & Lorraine